Богата гама механизми за плъзгащи врати, съобразени както с тежестта на вратите, така и с интензивността на работата им. Двигателите за плъзгащи врати на Beninca са разчетени за врати от 350 кг до 4,5 тона. Предлагат се мотори на 220 и на 24Vdc (за интензивна употреба), както и трифазни двигатели (за най-високия клас).

Плъзгащите врати са по-бавни от двукрилите, но позволяват затварянето на по-големи проходи и конструкцията им не е склонна към провисване.

Плъзгащите врати се разделят на два основни вида – релсови и конзолни.

Релсовата врата се плъзга по релса и на колела по цялото протежение на светлия отвор.

Това е по-евтиното решение, но създава доста неудобства, свързани с преминаването на автомобили върху релсата и с почистването на релсовия път, особено през зимата.

Много по-лесни за поддръжка са така наречените конзолни врати. Конзолните плъзгащи врати не се нуждаят от релса, а се движат във въздуха на около 7-10 см над земята. Балансирането на конзолните врати се осъществява от допълнителна дължина (около 1/3-та от дължината на вратата, играеща ролята на противотежест) и система от механизми, монтирани извън светлия отвор. По този начин отпада необходимостта от почистване и вратата се движи изключително леко. В допълнение, мощността необходима за задвижването на конзолни врати е значително по-ниска, което спестява разходи по автоматизацията и.

Конзолните плъзгащи врати са перфектно решение както при ограничаването на големи пространства, летища, железопътни линии, търговски обекти, гранични пунктове, така и за малкия двор или паркинг.

Автоматика за плъзгаща врата /Първи бутон на дистанционното, цялостно отваряне

Автоматика за плъзгаща врата / Втори бутон на дистанционното, пешеходна зона